"Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh" Matei 28:19

Saturday, October 20, 2012

Cultura pagana din Malawi




   De mai multa vreme  am vrut sa incep sa prezint situatii cu care ne confruntam si pe care le consideram nu numai deosebite ci chiar satanice. Astazi as vrea sa va prezint o situatie recenta pe care am intalnit-o in satul Kachioka unde avem gradinita. Nu departe de cladirea gradinitei, locuieste o familie care au mai multi copii dintre care 2 vin la gradinita. Pentru o vreme am incercat sa-i ajutam cu ceva mancare si in schimb Bambo (nenea) Hadji facea curatenie pe langa gradinita si ne mai ajuta cu treaba pe acolo. Dupa vacanta pe care copiii au avut-o, am plecat sa-i vizitez si nu l-am gasit pe Bambo Hadji acasa si fiecare ezita sa-mi spuna unde este. L-am trimis pe Mcphary sa vada care e situatia si s-a intors cu o veste foarte trista. Bambo Hadji a fost omorat si i s-au luat partile genitale pentru a fi folosite in vrajitorie. La inceput am crezut ca e doar o poveste dar dupa cateva zile am citit in ziar ca un mare sef de sat din zona a fost arestat pentru crime. Cand a iesit la iveala toata situatia am inteles ca acest sef de sat procura organe umane destinate vrajitoriei. Aici in Malawi vrajitoria este foarte raspandita si cel rau ii tine pe oameni in intuneric prin aceasta. Nu este zi in care sa nu auzim de situatii prin care cel rau incearca tot posibilul sa-i tina pe oameni departe de calea mantuirii. Una din cele mai mari frici pe care oamenii o au aici este frica de vrajitorie.

  Rugati-va pentru noi ca Domnul sa continue sa ne tine in paza si ocrotirea Sa si pentru cei cu care lucram si impartasim Cuvantul Evangheliei .

No comments:

Post a Comment