"Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh" Matei 28:19

Monday, March 11, 2019

Scrisoare informare  Scumpi frati, surori si parteneri in rugaciune, 
  Dupa cum multi dintre dumneavoastra ati auzit, la sfarsitul lunii ianuarie, tata a plecat acasa! Domnul asa a randuit lucrurile incat sub calauzirea Lui, pe data de 23 ianuarie, impreuna cu Loredana am hotarat ca ar fi bine sa plec in Romania pentru o perioada, din cauza situatiei cu tata, care se tot agrava. Astfel am ajuns acasa la Siret si i-am surprins pe toti, dar in special pe tata, care era deja pe patul de moarte. Domnul mi-a dat harul sa mai petrec cateva zile cu el, inainte ca El sa-l ia acasa. Multumim tuturor celor care v-ati rugat pentru noi in aceasta perioada, ne-ati incurajat si ati fost impreuna cu noi, Domnul sa va binecuvinteze si sa va rasplateasca. Duminica, 24 februarie am ajuns acasa in Malawi, dupa o vreme destul de lunga departe de Loredana si copii. Multumim Domnului ca i-a pazit aici in Malawi si nu a fost nici o problema de securitate dar nici de boala. 

  

Lucrarea de aici isi continua activitatile, Domnul continua sa lucreze in vietile celor cu care intram in contact. De ceva vreme in urma, am inceput sa pregatim oameni aici care sa continue lucrarea, sa-i ajutam, sa-i incurajam, si sa-i sutinem. Pemphero si Mayeso continua sa se implice in lucrarea cu copiii si cu adolescentii, si in curand echipa de lucrare va mai primi doua fete care sa se ocupe de grupele de copii. Loredana se ocupa de ele, in a le pregati pentru lucrarea cu copiii. Rugati-va impreuna cu noi pentru Morine, o fata serioasa,mantuita care vine la grupa de adolescenti de cativa ani buni, si care credem ca Domnul o va folosi in lucrarea cu copiii. Totodata, rugati-va pentru Tutuzire, o fata din adunarea de la Nsanama, care anul trecut a luat si botezul, a inceput sa o ajute pe Loredana la Scoala Duminicala si care are dorinta sa invete mai mult in a fi mai eficienta in lucrarea cu copiii. Ne rugam ca acesti tineri sa continue sa fie o marturie buna pentru cei din jur si sa aiba un impact asupra celorlalti de varsta lor.   La gradinita, in fiecare zi vin peste 150 de copii, care primesc o educatie crestina, dar si o masa nutritiva. Cei 5 noi educatori, cu mai multa experienta dar si cu dorinta de a sluji sunt dedicati lucrarii de acolo si laudam pe Domnul pentru acest lucru. Fiind si o lucrare sociala, in fiecare saptamana ne confruntam cu tot felul de provocari. Rugati-va pentru noi ca Domnul sa ne dea rabdare si intelepciune in deciziile pe care trebuie sa le luam. 
 
  
     Adunarea din Nsanama este o prioritate pentru noi in lucrarea din Malawi! Este o lucrare complexa, care implica: lucrarea cu copiii, adolescentii si tinerii, studiu biblic, evaghelizare, vizite si altele. Fiind o lucrare spirituala, suntem constienti ca suntem intr-o lupta deschisa cu cel rau. Nu este saptamana sa nu ne confruntam cu diferite probleme si incercari de tot felul. In aceasta perioada intr-un mod deosebit, adunarea din Nsanama este implicata in evanghelizare in satele din imprejurimi, in spitale si chiar scoli. Rugati-va pentru cei care aud Cuvantul lui Dumnezeu, sa-l primeasca si sa aduca roada. Rugati-va si pentru tinerii adunarii care sunt implicati in mod direct in aceste evenghelizari,ca sa fie exemplu de urmat pentru cei din familia lor, de la scoala si din comunitatea in care traiesc. 
  


    In final, am vrea sa va impartasim faptul ca de ceva timp in urma, Domnul ne-a vorbit cu privire la intoarcerea noastra in Romania si am dori ca sa va rugati impreuna cu noi pentru o noua familie care doreste sa-L slujeasca pe Domnul aici in Malawi. O familie pe care Domnul sa o cheme la slujire si sa o pregateasca pentru provocarile pe campul de misiune. Ceea ce putem sa va spunem este ca in 13 ani de lucrare in Malawi, daca nu stiam ca suntem in Voia Domnului, nu puteam sa facem fata provocarilor de aici. Sunt inca multe lucruri neclare cu privire la plecarea noastra, insa ne rugam ca Domnul in indurarea Lui sa ne vorbeasca, sa ne pregateasca si sa ne poarte de grija chiar si in ceea ce priveste un loc in care sa locuim in Romania. Dorinta noastra este sa continuam sa ne implicam in lucrarea din Malawi si atat cat vom putea, sa vizitam si sa incurajam pe cei care vor fi aici. Sunt inca multe lucruri de pregatit, insa stim ca Domnul ne va intari si ne va da puterea necesara in a lasa totul in randuiala aici. Rugati-va impreuna cu noi pentru aceasta noua etapa din viata noastra! 
Vrem sa va multumim pentru tot acest timp in care ati fost si sunteti implicati in lucrarea Domnului din Malawi, atat financiar cat si in rugaciune! 
Cu dragoste in Hristos, familia Marianciuc
Emilian, Loredana, Samuel & Salomeea
din Malawi, 'Inima calda a Africii"


“Incolo, fratii mei, tot ce este adevarat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice fapta buna si orice lauda, aceea sa va insufleteasca”
Filipeni 4:8
No comments:

Post a Comment