"Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh" Matei 28:19

Tuesday, January 16, 2018

2017Cu toate ca de multa vreme nu am mai scris, va purtam in inimile noastre si va suntem recunoscatori pentru sustinerea voastra in rugaciune, in incurajari dar si financiar pana la un alt sfarsit de an, in lucrarea Domnului din Malawi.
Anul 2017, a fost, credem noi, unul din cei mai provocatori ani in Malawi, atat in lucrare cat si pentru noi ca si familie. A fost un an cu descurajari, cu privire la oamenii cu care lucram aici, cu privire la cei din conducerea acestei tari,si chiar cu privire la noi, care de multe ori cirteam sau eram nemultumiti. A fost un an cu tot felul de tulburari;
-probabil ati auzit de violenta oamenilor de aici cu privire la “vampiri”, armata neputand sa-i stapaneasca si oamenii si-au luat legea in mana lor. Cel putin 9 oameni nevinovati au murit, conducerea tarii nefacand nimic.
-tot in acest an, in orasul nostru, de fapt in zona noastra, pe o perioada de cateva luni, au fost spargeri, indeosebi in comunitatea albilor. Curentul fiind luat pentru 24-27 de ore, securitatea era mai slaba si unii au profitat de aceasta ocazie pentru a fura lucruri, bani sau chiar hainele lasate afara.   Domnul ne-a pazit, insa erau nopti cand auzeam tipetele si urletele din vecini, politia ajungand poate dupa o ora. Toate acestea, ne-au reamintit ca depindem doar de Domnul, si El a fost credincios si ne-a purtat in Mana Lui.
Tot acest an, ne-a adus si vestea trista, ca tatal meu ( Marcel Marianciuc) a fost diagnosticat cu cancer la stomac. Momentan este in Anglia, in orasul Taunton, unde a inceput chimioterapia. Nu ne-am imaginat niciodata ce greu e sa fii asa departe, cand cei dragi sunt in suferinta. Domnul si-a aratat credinciosia si cu privire la tatal meu, pregatind drumul acesta de suferinta, prin oameni la care nici nu ne asteptam, si chiar prin resursele financiare necesare tratamentului si sederii lui acolo. Apreciem mult rugaciunile voastre pentru tata, mama si unul din fratii mei (Cristi) care este cu ei acolo.
Insa, toate aceste descurajari, tulburari si suferinta ne-au amintit inca o data ca Cel ce ne-a chemat este Credincios!” Slava Lui!
Acest an, ne-a adus totusi si binecuvantari si bucurii;
-Domnul ne-a dat Harul, sa vedem o mica parte din roada lucrarii in Malawi. Pemphero, baiatul care venea de 8 ani la grupa de copii, apoi la adolescenti, si-a marturisit credinta sa in Domnul Isus, si a primit botezul la Adunarea din satul Nsanama, impreuna cu alte 6 persoane. Acum Pemphero e implicat in lucrarea cu copiii, de la adunare si e un exemplu pentru ceilalti adolescenti din generatia lui, impreuna cu Mayeso, care acum traduce pentru mine in adunare. Rugati-va pentru acesti tineri si pentru cei care au luat boetzul in Adunarea din Nsanama, ca ei sa stea aproape de Domnul si sa fie o marturie pentru cei din jurul lor.

-La gradinita crestina din Kachioka, suntem multumitori pentru cei 160 de copii care vin, si au parte de o masa hranitoare si o educatie crestina. Rugati-va pentru copiii de la gradinita crestina, ca Evanghelia ce a fost sadita in inimile lor, sa aduca roada la timpul potrivit. Multumim celor care sustineti lucrarea de la Gradinita Crestina si ne rugam ca Domnul sa va rasplateasca darnicia.


Lucrarea cu copiii si adolescentii este o alta incurajare, unde vedem vieti schimbate, tineri dedicati si credinciosi Domnului. Saptamana aceasta Loredana, impreuna cu o parte din adolescenti au vizitat familiile adolescentilor si impartind tractate, cantand si incurajand familiile adolescentilor care vin la grup. Ne rugam ca prin ei, si familiile lor sa se apropie de Domnul.       
Continuati sa va rugati pentru aceasta lucrare. Ei sunt viitorul bisericii, a comunitatii si a unei natiuni.
Nici musafirii n-au lipsit acest an, si ne bucuram de vizita mai multor persoane care ne-au vizitat si incurajat in lucrarea de aici. Fratele meu, Paul impreuna cu Conner, un prieten de-al lui si mama Loredanei au fost cu noi timp de o luna. Apoi, fratele Nelu Piu, Daniel si Carmen Piu si fratele Elisei de la Villa Alba, Italia au fost cu noi pentru zece zile,iar in luna Octombrie, au petrecut o luna impreuna cu noi aici.
A fost o incurajare pentru noi sa auzim cat de multi se roaga pentru noi si lucrarea de aici si ne sustineti si financiar.
Asa cum am impartasit cu voi la inceputul acestui an, am avut dorinta sa deschidem un orfelinat in orasul Zomba, unde locuim. Din diferite motive, acest proiect nu s-a putut duce la indeplinire, iar banii care au fost stransi pentru acest proiect, au fost folositi in a construi 3 clase la Scoala Primara din satul Nsanama, unde avem si Adunarea. Pana acum, cu ajutorul Domnului am construit 5 clase, unde in fiecare zi invata  270 de copii. Multumim tuturor celor care ati daruiti,si ne purtati in rugaciune!
De asemenea multumim Domnului si tuturor celor care sustineti diferite lucrari sociale, ca si in acest an am putut continua proiectul de ajutorare a orfanilor si vaduvelor. Mai multe familii in fiecare luna primesc hrana, un mic ajutor atat de necesar.
Si in 2017 am putut sa sprijinim  mai multi adolescenti cu taxele pentru liceu. Domnul sa binecuvinteze si  sa rasplateasca pe toti care sustineti aceste proiecte.
Cu ajutorul Domnului, in luna martie 2018, dorim sa mergem in vizita in Romania, pentru a petrece mai mult timp cu familia si totodata sa rezolvam anumite documente.  Apreciem rugaciunile voastre si pentru aceasta perioada.
Dorim sa va uram un an nou plini de binecuvantari, bucurie, pace si tot mai aproape de Domnul!

Cu mult drag, din Malawi,
Emilian, Loredana, Samuel & Salomeea Marianciuc


Psalm 90:12 “ Invata-ne sa ne numaram bine zilele, ca sa capatam o inima inteleapta!”

No comments:

Post a Comment