"Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh" Matei 28:19

Wednesday, February 5, 2014

In inspectie


 Zilele trecute am facut o vizita surpriza la gradinita  crestina din Kachioka. Am fost placut impresionat de modul cum decurg lucrurile acolo.
  Educatorii isi fac treaba cu devotament si copiii sunt  bucurosi de oportunitatea pe care o au in a invata la gradinita si la clasa pregatitoare. Am discutat cu mai multi profesori care lucreaza in diferite scoli si mi-au spus de conditiile precare in care isi desfasoara activitatea. Doar 3,5 % din copiii din scoala primara au un creion si un caiet si scoala nu detine prea multe materiale pentru primii 4 ani de scoala. Copiii stau in clase de cate 40 pana la 120 intr-o clasa si nu au banci sau scaune ci stau jos pe ciment. De obicei scolile de sat au doar 2 clase unde copiii sunt impartiti pe varsta si repeta dupa profesor ceea ce trebuie sa invete.  
 Noi multumim Domnului avem conditii deosebite si copiii de la clasa pregatitoare se pot bucura de conditiile de liceu de aici din Malawi. Multumim tuturor acelora care va rugati si daruiti pentru aceasta lucrare.


No comments:

Post a Comment