"Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh" Matei 28:19

Friday, December 20, 2013

Familia Thawani


   In satul Ntiya 2 unde locuieste Mcphary si Matabwa, locuieste si familia Thawani. Cunosc aceasta familie inca din  anul 2007 si de mai multe ori am vizitat-o si ajutat-o in diferite feluri. In anul 2008 am cumparat o bucata de pamant unde aceasta familie sa construiasca o casuta sa aiba unde locui. Dupa un an de zile am vazut ca nu au inceput constructia casei si am mers sa vad care sunt motivele. Mi s-a spus ca nu au nici o putere financiara pentru a constri o casuta si barbatul casei lucreaza toata ziua doar sa aduca putina mancare acasa.  Decizia pe care am luat-o atunci a  fost ca ii voi ajuta cu constructia casei daca vor pregati ei caramizile. In decursul anilor ei s-au straduit sa pregatesca caramizi dar  de fiecare daca pana sa inceapa sezonul ploios au realizat ca nu au destule caramizi pentru constructia unei case si atunci vindeau caramzile facute pentru a platii datoriile la chirie si pentru mancare. In acest an situatia a devenit foarte grea pentru aceasta familie si am auzit ca se chinuie sa supravetuiasca si ca vor fi dati afara din casa cu chirie deoarece nu au platit. 
   Saptamana trecuta am inceput constructia casei pentru familia Thawani si ne rugam ca Domnul sa ne ajute sa o putem termina cat de curand avand in vedere ca suntem la inceputul sezonului ploios care va tine cateva luni.


No comments:

Post a Comment