"Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh" Matei 28:19

Wednesday, July 4, 2012

In vizita la Znenani Makhala


      Saptamana trecuta, Loredana a vizitat familia lui Znenani , un baiat serios de 13 ani,  care vine la grupul de adolescenti de fiecare data cand ne intalnim. El locuieste in cadrul unei brutarii, unde tatal lui este angajat ca brutar. Toti angajatii acelei brutarii primesc o camera in cadrul unui cartier mic care apartine brutariei.  Faptul ca nu platesc chirie, este un avantaj destul de mare, iar faptul ca stau in oras este altul. Insa, atunci cand ei nu mai lucreaza acolo, sau angajatorul gaseste alti oameni, ei sunt dati afara si din casele lor si multe familii raman in strada. Znenani locuieste intr-o singura camera, cu parintii si un alt frate mai mic. Camera este impartita in doua de o patura , iar deasupra patului au legata o sfoara, pentru a tine locul unui dulap. Am ramas surprinsi si totusi rusinati, la multumirea pe care acesti oameni o aveau, de a avea un acoperis sub cap si un pat in care sa doarma. Aceasta era averea lor, si totusi nu pentru totdeauna, pana la un angajat mai bun! 
 Cat de mult ar trebui sa apreciem lucrurile pe care le avem; si sa fim multumitori cu tot ce avem. 
Rugati-va pentru familia Makhala, care au avut ocazia din nou sa auda Cuvantul lui Dumnezeu si sa primeasca  o Evanghelia dupa Ioan in limba chichewa. Domnul sa-i cerceteze si sa-i mantuiasca!


No comments:

Post a Comment