"Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh" Matei 28:19

Tuesday, February 28, 2017

Motive de rugaciune

" Cand iti intorci privirile spre El, te luminezi de bucurie, si nu ti se umple fata de rusine!" 
                                                                                                                              Psalm 34:5
             
             Dragii nostri, dupa o perioada mai lunga de incercari si framantari in lucrarea din Malawi, vrem sa impartasim cu voi cateva motive de rugaciune:

- Dupa 10 ani in care am slujit impreuna, Mcphary si Matabwa au hotarat sa nu mai lucreze cu noi. A fost o lovitura grea (cel putin pentru mine Emi) dar Domnul ne-a ajutat si incet, incet ne-am reorganizat si continuam lucrarea. Unul din adolescentii care este implicat in lucrarea cu copiii, Mayeso, traduce pentru mine si ne rugam ca Domnul sa il creasca in cunoasterea Lui. 
            Rugati-va impreuna cu noi pentru lucrarea de aici si pentru oamenii cu care lucram. 

- Lucrurile s-au complicat cu privire la pamantul pe care l-am cumparat pentru centrul Crestin si Orfelinat. Dupa ce am trimis actele la Minister ca sa primim certificatul de proprietate, am fost dati in judecata de "New Apostolic Church"(Biserica Noua Apostolica) pe motiv ca ei sunt proprietarii unei treimi din pamatul cumparat de noi, cu toate ca, legal, guvernul trebuia dat in judecata, insa bineinteles ca atunci cand un alb e implicat vor incerca sa profite in orice fel. Un avocat a preluat cazul si in cercetarile facute am ajuns la concluzia ca in 2004 guvernul a daruit o bucata mare de pamant acestei biserici cu conditia ca ei vor folosi pamatul dupa ceea ce au promis in planul prezentat; (Biserica, Casa pentru pastori, casa pentru oaspeti, Cantina saraci, scoala) In 2005 liderii biserici au primit bani de la o misiune din Zambia ca sa inceapa proiectul. Se pare ca s-a intamplat ce se intampla de obicei, adica au pus temelia uneia din cladiri si apoi banii au disparut si lucrarile au incetat. In 2008 au aplicat la guvern pentru o prelungire de 2 ani pentru finalizarea lucrarilor dar nimic nu s-a intamplat. In 2010 autorizatia de constructia expirat si guvernul a divizat pamantul si doar o bucata mica a revenit acelei biserici, iar restul pamantului intrand din nou in proprietatea guvernului. In februarie 2016 noi am cumparat 2,5 hectare de pamant, iar 1/3 din pamatulul cumparat a apartinut acelei biserici. Se pare ca deocamdata nu putem continua lucrarile de constructie si pana la finalizarea procesului nu putem intra pe proprietate. Stim ca Domnul are planul si timpul Sau, iar noi ne rugam ca El sa ne dea intelepciune in orice decizie pe care trebuie sa o luam. 
   Rugati-va impreuna cu noi ca aceasta problema sa fie clarificata si sa putem incepe lucrarile de constructie si Domnul sa pregateasca oameni credinciosi, care sa fie implicati in aceasta lucrare. 

- In prima duminica din luna Aprilie la adunarea din satul Nsanama vom avea botezuri. Dam Slava Domnul pentru modul in care lucreaza si schimba vieti. Apreciem rugaciunile voastre. Cu aceasta ocazie vom organiza si un timp de evanghelizare .

- Rugati-va pentru Loredana, care face scoala cu copiii nostri, ca Domnul sa-i dea rabdare si intelepciune!

  Va multumim in numele Domnului Isus ca sunteti alaturi de noi, Domnul sa va binecuvinteze si sa va rasplateasca.
             Cu dragoste in Hristos, familia Marianciuc
" Dumnezeu este Adapostul, si Sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseste niciodata in nevoi."
                                                                                                                             Psalm 46:1


 

No comments:

Post a Comment