"Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh" Matei 28:19

Saturday, January 24, 2015

Sezonul ploios in Malawi

     Suntem in plin sezon ploios , totul in jur e schimbat si ploaia a facut cu adevarat minuni in a inverzii toata natura. La inceputul lunii Decembrie s-a plantat porumbul (mancarea de baza de aici) si dupa primele ploi toti au iesit in camp pentru a pune ingrasamant chimic fara de care nimic nu creste deoarece pamantul e sarac in nutrienti. Saptamanile trecute a plouat fara incetare pentru mai multe zile ceea ce a dus la inundatii. Peste 170 de persoane si-au pierdut viata , multe persoane date disparute si mii de case demolate sau avariate din cauza inundatiilor. O mare parte din culturile de porumb fiind afectate in multe zone trebuind replantat.  In zona orasului Zomba (unde locuim ) au fost inregistrate peste 30 de persoane decedate si mai multe persoane date disparute in urma inundatiilor. Mai multe familii pe care le cunoastem au pierdut parte din cultura de porumb si bunuri materiale chiar avarii la casele lor.
Domnul ne-a pus pe inima sa ajutam aceste familii cu ceea ce am avut si cu ajutorul Domnului am daruit mai multi saci de porumb si alimente.

   Ne rugam ca Domnul sa mangaie pe cei afectati si sa ne ajute pe toti sa ne apropiem mai mult de Domnul .











No comments:

Post a Comment