"Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh" Matei 28:19

Monday, October 27, 2014

Suferinta



   La adunarea din satul Nsanama participa inca de la inceputuri tanara Fasani care vine dintr-o familie destramata si care impreuna cu sotul ei duc o viata destul de grea. Fasani a avut 2 copilasi, Mamera, o fetita de 5 ani si Schip un baietel de 1 an. Fasani ne-a ajutat mult la lucrarea de constructie a adunarii carand apa si chiar pregatind mancare pentru muncitori. Fasani este o tanara mai putin responsabila si care de cele mai multe ori nu ia decizii potrivite. Cu cateva saptamani in urma ea la lasat pe Schip nesupravegheat plecand sa discute cu o prietena. In acea dinimeata am fost in sat sa vad cum decurg lucrurile la constructia adunarii si l-am vazut pe Schip singur prin sat. In urmatoarele 30 de minute am primit un telefon prin care mi s-a spus ca Schip a cazut intr-o groapa sapata pentru a colecta apa si s-a inecat. Durerea a fost mare atat pentru familie, sateni dar si pentru noi care il stiam de cand s-a nascut. In aceeasi zi am organizat inmormantarea deoarece cultura spune ca cei care mor in accidente trebuie ingropati repede datorita superstitiilor. Domnul ne-a dat har si la inmormantare am putut predica din nou Evanghelia in fata a peste 200 de oameni care erau prezenti. Dupa inmormantare, care s-a terminat pe inserate, familia lui Fasani cat si cativa lideri din sat au plecat la rau impreuna cu "Herbalistul" (doctorul vrajitor) pentru un ritual de inlaturare a blestemului. Din nou am vazut cum traditia lor pagana le controleaza vietile si ii tin robi intunericului.
  Ne rugam ca Domnul sa mangaie familia lui Fasani si prin aceasta imprejurare dureroasa sa se apropie mai mult de Domnul. De asemenea ne rugam pentru cei care au fost prezenti la inmormantare ca, Cuvantul Domnului sa continue sa lucreze in inimile lor.

                                                                    Fasani si Schip


                                                                            Schip

1 comment:

  1. Domnul să-i mângăie și să-i întărească pe părinți în această delicată și grea problemă !

    ReplyDelete