"Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh" Matei 28:19

Saturday, March 2, 2013

Gradinita din Kachioka


    In aceasta perioada a anului, aici in Malawi este sezonul ploios, iar in  ultimele saptamani am avut ploi din belsug, chiar prea multe. In unele zone ale tarii au fost inundatii si cativa oameni si-au pierdut viata. Datorita faptului ca cei din sate nu au bani sa-si construiasca case cu ciment, ei folosesc pamant si aceasta a dus la distrugerea multor case.
    Saptamana aceasta am vizitat gradinita din Kachioka dupa ce apele s-au retras putin. Am vazut oameni stand langa o gramada de pamant (ceea ce a fost candva o casa ) si plangand sau incercand sa recupere unele lucruri ingropate.
Multe recolte au fost afectate si presedintele tarii a anuntat foamete. Preturile la mancare au crescut, sau chiar s-au dublat. Din rezerva de porumb pe care am avut-o, am incercat sa ajutam mai multe familii care erau intr-o stare foarte grea.
      Copiii  de la gradinita se bucura ca se pot juca  intr-un loc uscat si pot servi o masa calda. Multumim tuturor acelora care daruiti pentru ca acest lucru sa fie posibil.Domnul sa va rasplateasca.
      Am avut discutii cu comitetul gradinitei si cu  educatoarele si am ajuns la concluzia ca va fi bine daca am putea pe viitor sa construim o a doua clasa. Din cauza mult mai multor copii care participa la programul gradinitei, clasa pe care o folosim acum a devenit mica si nu ne putem desfasura activitatile asa cum am vrea. Cu ajutorul Domnului, la intoarcerea noastra din Romania, in luna august vrem sa inaintam acest proiect. 
     Pe data de 25 Aprilie vom merge in Romania pentru 3 luni. Rugati-va impreuna cu noi pentru protectie si calauzire in aceasta calatorie.






No comments:

Post a Comment